Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών της UEG στην Αθήνα

ueg-tc-athens
Άριστα πήρε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) για άλλη μια φορά η Ε.Γ.Ο., η οποία φιλοξένησε στην Αθήνα τις συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης ανδρών και γυναικών της UEG, το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου.

Τα στελέχη της Ε.Γ.Ο. δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των προέδρων των δύο Τεχνικών Επιτροπών, του Ισραηλινού Τζάκι Βίσνια και της Γαλλίδας Ιβέτ Μπρασιέ αντίστοιχα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, στο ξενοδοχείο “President” της Αθήνας.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, που επελέγη η Ελλάδα για την καθιερωμένη ανά τρίμηνο συνάντησή τους, αφού τον περασμένο Μάιο είχαν συνεδριάσει στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, μάλιστα, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης επανέλαβε την επιθυμία της Ομοσπονδίας να αναλάβει την τέλεση των εκπαιδευτικών προπονητικών καμπ ενόργανης της UEG για το 2017. Τα συγκεκριμένα εκπαιδευτικά καμπ πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι, με την συμμετοχή προπονητών και νεαρών αθλητών (13-16 ετών) και αθλητριών (10-12 ετών). Για φέτος, είναι προγραμματισμένη η φιλοξενία τους στην Τιρένια της Ιταλίας, όπου υπεύθυνος στον τομέα των ανδρών έχει οριστεί από την UEG ο έμπειρος Έλληνας κριτής Νίκος Προβιάς.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα οι Τεχνικές Επιτροπές της ενόργανης ανδρών, στην οποία υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση μέσω του κ. Προβιά, και της ενόργανης γυναικών, συζήτησαν και έλαβαν αποφάσεις για αρκετά σημαντικά θέματα.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την προετοιμασία, τον έλεγχο και τον ορισμό κριτών ενόψει των φετινών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τον απολογισμό των διοργανώσεων του 2015 (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Μονπελιέ, Ευρωπαϊκοί Αγώνες – Μπακού, Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας – Τιφλίδα), καθώς και τις προοπτικές της συμμετοχής των χωρών – μελών της UEG στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο ντε Τζανέιρο και της εκπροσώπησής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της UEG είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ε.Α.Κ. Αγίου Κοσμά, όπου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την προπόνηση των αθλητών των Εθνικών ομάδων της ενόργανης.

Η επόμενη συνεδρίαση των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης της UEG είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 1-2 Απριλίου στη Βέρνη της Ελβετίας, όπου θα διεξαχθούν και τα φετινά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών (25-29 Μαΐου) και γυναικών (1-5 Ιουνίου).

Comments are closed.