Θετική εμφάνιση της Κελαϊδίτη στο παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ

kelaiditiΕπιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο της Ελένης Κελαϊδίτη σ’ ένα παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, αφού η 16χρονη Ελληνίδα αθλήτρια κατέλαβε τη 14η θέση στη διοργάνωση του Μινσκ (20-22 Μαΐου), απέναντι σε καταξιωμένες αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία.

Η Κελαϊδίτη συγκέντρωσε 67,950 βαθμούς και κατετάγη 14η στο σύνθετο ατομικό (στεφάνι: 15η με 16,950 β., μπάλα: 15η με 16,850 β., κορύνες: 12η με 17,200 β., κορδέλα: 13η με 16,950 β.), πραγματοποιώντας σταθερή εμφάνιση και στα τέσσερα όργανα, με πολύ μικρές αποκλίσεις στις βαθμολογίες της.

Νικήτρια στο σύνθετο ατομικό αναδείχθηκε η Ρωσίδα Μαργαρίτα Μάμουν (75,700 β.), με 2η την συμπατριώτισσά της Αλεξάντρα Σολντάτοβα (74,200 β.) και 3η την «οικοδέσποινα» Λευκορωσίδα Μελιτίνα Στανιούτα (73,950 β.).

«Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε μια τέτοια διοργάνωση, απέναντι σε τόσο σπουδαίες αθλήτριες. Παρόλα αυτά, δεν είχα πολύ άγχος και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Τη δεύτερη ημέρα ήμουν λίγο πιο απελευθερωμένη και έτσι μπόρεσα να πάρω υψηλότερες βαθμολογίες στις κορύνες και την κορδέλα. Αυτή η εμπειρία θα με βοηθήσει, είναι μια αρχή για τους επόμενους αγώνες», δήλωσε η Ελένη Κελαϊδίτη.

Από την πλευρά της, η προπονήτρια της 16χρονης αθλήτριας, Μαρίνα Φατέεβα, υπογράμμισε:
«Η Ελένη είναι μια νέα αθλήτρια, την οποία οι διεθνείς κριτές είδαν για πρώτη φορά, τους άρεσε πολύ και ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτήν. Έκανε πολύ καλό αγώνα και πιστεύω ότι μπορεί να πάει ακόμα καλύτερα την επόμενη φορά, στο παγκόσμιο κύπελλο της Γκουανταλαχάρα, σε δύο εβδομάδες, αρκεί να συνεχίσει να προπονείται και να δουλεύει σωστά».

Το παγκόσμιο κύπελλο του Μινσκ ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/05) με τους τελικούς οργάνων, στους οποίους δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Ε.Γ.Ο.

Comments are closed.